Ενδείξεις βελονισμού

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο

Θεραπεία του πόνου

Κεφαλαλγία

Κάπνισμα

Παχυσαρκία

Αλλεργία

Ροχαλητό

Περισσότερα άρθρα

Σχετικά με τον Βελονισμό

Aσθμα και Βελονισμός:  Στις 8 Αυγούστου 1995 η δημοφιλέστερη σταρ τραγουδίστρια της Κίνας, Den Lijun πέθανε στην Ταϊλάνδη...

Προβλήματα ώμου- αναφορά περιπτώσεως:  Ανδρας 55 ετών έρχεται λόγω πόνου στον αριστερό ώμο από έτους. Έχει πάρει αντιφλεγμονώδη τα οποία μείωσαν τον πόνο και τον έκαναν πιο ανεκτό.

Βελονισμός και Πόνος Αυχένα και Ώμου:  Ο βελονισμός μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικός όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα αυχένα ή ώμου. Δυσκαμψία και πόνος στους μυς του αυχένα και ώμων αποτελούν συχνά παράπονα ανθρώπων που εργάζονται σε δουλειά γραφείου.

Βελονισμός και Κατάθλιψη:  Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι ο βελoνισμός έχει μακρά ιστορία σαν θεραπεία ψυχιατρικών νόσων στην Κίνα. Σήμερα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο είτε μόνος του είτε σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία και αντικαταθλιπτικά, στη Βρετανία.

Οστεοαρθρίτις Γονάτων και Βελονισμός:  Από το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας (το περίφημο NIH) των ΗΠΑ. Ο Βελονισμός προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο και βελτιώνει την λειτουργικότητα των ατόμων με αρθρίτιδα γονάτων, αποτελώντας ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα στην συνήθη αγωγή.

Αντιμετωπίστε την αλλεργική ρίνίδα με το φυσικό τρόπο του βελονισμού :  Με μεγαλύτερες φωτεινότερες ημέρες η Ανοιξη είναι επιτέλους εδώ και για τον περισσότερο κόσμο ο ζεστός ηλιόλουστος καιρός είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή εποχής. Εν τούτοις για το 20% του πληθυσμού που πάσχει από αλλεργική ρινίτιδα είναι μια δυσάρεστη εποχή εξ αιτίας των εκνευριστικών συμπτωμάτων.

Ο Βελονισμός και το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου:  Καθημερινά ένας στους τρεις από μας παρουσιάζει δυσφορία και διαταραχή του εντέρου. Στατιστικές εκτιμούν ότι 9 εκ. άνθρωποι στη Βρετανία πάσχουν από το σύνδρομο

Ο βελονισμός προσφέρει μακροχρόνια ανακούφιση για την οσφυαλγία:  Η οσφυαλγία είναι ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα για τα οποία οι άνθρωποι ζητούν ιατρική βοήθεια. Υπολογίζεται ότι περίπου 80% του πληθυσμού θα αντιμετωπίσει πρόβλημα οσφυαλγίας κάποια στιγμή στη ζωή του.

Σταματήστε το Κάπνισμα με το βελονισμό:  Το 72% του πληθυσμού θέλει να κόψει το κάπνισμα αλλά ίσως δεν γνωρίζει ότι ο Βελονισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος που βοηθάει στη διακοπή του καπνίσματος.

Έρευνες δείχνουν ότι ο βελονισμός βοηθάει στην ανακούφιση από το στρες:  Το στρες μπορεί να εκδηλωθεί σαν αποτέλεσμα των πολλαπλών υποχρεώσεων στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί ένα άτομο. Το στρες μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην υγεία σας αν αφεθεί ανεξέλεγκτο.

Βελονισμός και αυχενικό σύνδρομο:  Νέες έρευνες δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι σε δουλειά γραφείου, οι οποίοι υποφέρουν από χρόνιους πόνους στην περιοχή του αυχένα και των ώμων, ωφελήθηκαν για τρία χρόνια μετά την εφαρμογή θεραπείας βελονισμού.

Η μέση θέλει τον... ειδικός της:  Οι στατιστικές αναφέρουν ότι οι τέσσερις στους πέντε θα νιώσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας τον έντονο πόνο που προκαλεί η οσφυαλγία. Οι αιτίες ποικίλλουν: μπορεί να φταίει ο τρόπος με τον οποίον σκύβουμε, η στάση του σώματος, μια λάθος κίνηση, ακόμη και το στρώμα του κρεβατιού.

Οι βελόνες που θεραπεύουν:  Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι τοποθετώντας βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, επηρεάζεται το νευρικό σύστημα και διεγείρεται η παραγωγή φυσικών παυσίπονων ουσιών όπως οι ενδορφίνες και οι εγκεφαλίνες, ενώ πυροδοτείται η απελευθέρωση συγκεκριμένων νευρικών ορμονών συμπεριλαμβανομένης και της σεροτονίνης. Γι αυτό, στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, το ποσοστό επιτυχίας του βελονισμού κυμαίνεται γύρω στο 85%.

Συμπληρωματική Ιατρική:  Η περίπτωση της Σαμπίνε Ρ. δεν είναι μοναδική. Η 26χρονη υπέφερε χρόνια από αλλεργικό συνάχι, που επιδεινωνόταν κάθε άνοιξη με τη διάχυση γύρης, αλλά και με το καθάρισμα μέσα στο σπίτι από τη σκόνη. Επισκέφθηκε πολλούς γιατρούς, κατάπινε φάρμακα «σαν καραμέλες», αλλά αποτέλεσμα δεν είδε. Προσφάτως αποφάσισε ν' απευθυνθεί στον Σταθμό Πρόληψης και Ολιστικής Ιατρικής στην πανεπιστημιακή κλινική «Σαριτέ», στην κεντρική περιοχή του Βερολίνου, Μίτε.

Ο,τι αντέχει στον χρόνο έχει αξία:  Το τι είναι επιστημονικό και τι όχι στο χώρο της υγείας επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Κυρίως όταν ως μέτρο της επιστημονικότητας λαμβάνεται η ισχύουσα ιατρική επιστήμη, που ούτε αλάνθαστη είναι ούτε όλες οι πρακτικές της είναι αποτελεσματικές.