ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

ΙΩΑΚΕΙΜ ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ

ΑΡΧΙΚΗΒελονισμός και αδυνάτισμα

Εισάγοντας βελόνες βελονισμού επιφανειακά σε διάφορα μέρη του σώματος διευκολύνουμε την απώλεια βάρους, διότι με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε μια αίσθηση ευεξίας, η οποία μπορεί να καταστείλει την επιθυμία για υπερβολική πρόσληψη τροφής.

Ο βελονισμός επίσης μπορεί να διεγείρει το μεταβολισμό και έτσι να καταστήσει τον οργανισμό ικανό να χρησιμοποιήσει σωστά την τροφή αντί να την αποθηκεύσει ως λίπος.

Τα ιδιαίτερα σημεία που χρησιμοποιούνται για κάθε ασθενή επιλέγονται με βάση την κατανομή λίπους, το επίπεδο στρές και συγκινησιακών παραγόντων, τις διατροφικές συνήθειες και άλλους παράγοντες.

Η άσκηση και η δίαιτα βοηθούν κάθε πρόγραμμα αδυνατίσματος. Εν τούτοις τα περισσότερα άτομα που έρχονται για βελονισμό έχουν δοκιμάσει πολλές δίαιτες κατά το παρελθόν. Μπορεί να γνωρίζουν καλά τι πρέπει να φάνε και τι όχι αλλά νοιώθουν κατάθλιψη και ευερεθιστότητα όταν προσπαθούν να παραμείνουν σταθεροί σε μια δίαιτα.

Ο βελονισμός θα ανακουφίσει τέτοια προβλήματα και θα ενδυναμώσει τη θέληση του ατόμου παράλληλα με την άμεση απώλεια βάρους.

Η απώλεια βάρους που θα πρέπει να αναμένεται είναι ένα με δύο κιλα την εβδομάδα.

Έξι περίπου συνεδρίες είναι συνήθως αρκετές και θα πρέπει να γίνονται μια με δύο φορές την εβδομάδα. Η απώλεια βάρους θα πρέπει να συνεχιστεί μετά τη θεραπεία και να ολοκληρωθεί φθάνοντας στο επιθυμητό σωματικό βάρος.

Το αποτέλεσμα του βελονισμού διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες και μερικές φορές ένα χρόνο και παραπάνω. Εάν η επιθυμία για υπερβολική λήψη τροφής επανέλθει οποιαδήποτε χρονική στιγμή μελλοντικά, λίγες ακόμα συνεδρίες βελονισμού θα πρέπει να την καταστείλουν.

« Go back