ΙΩΑΚΕΙΜ ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΒΕΛΟΝΙΣΜΩΝ

 αγ.Παρασκευή, 210-6082272, 6932351426


Γιατρέ τι είναι τελικά ο βελονισμός;

Αρχική σελίδα

Βελονισμός - γενικά

Ενδείξεις βελονισμού

Το μεγαλύτερο
νοσοκομείο


Θεραπεία του πόνου

Κεφαλαλγία

Κάπνισμα

Παχυσαρκία

Αλλεργία

Περισσότερα...

Μια σύντομη περιγραφή: - σελίδα πρώτη -

Ο βελονισμός είναι μιά μέθοδος που ενδυναμώνει τον οργανισμό για να βελτιώσει τις θεραπευτικές δυνάμεις του και γενικά τη λειτουργική του κατάσταση. Αυτό γίνεται με την τοποθέτηση βελονών σε πολύ συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία.

Πώς ενεργεί ο Βελονισμός;

Η κλασσική Κινέζικη εξήγηση είναι ότι ενεργειακά κανάλια (μεσημβρινοί) ρέουν εντός του σώματος και στην επιφάνεια του. Είναι σαν ποταμοί που τρέχουν διαμέσου του σώματος αρδεύοντας και διατρέφοντας τους ιστούς. Μιά διακοπή στην κίνηση αυτών των ενεργειακών ποταμών είναι σαν ένα φράγμα που πλημμυρίζει τους άλλους ιστούς.

Οι μεσημβρινοί μπορεί να επηρεασθούν βελονίζοντας τα σημεία βελονισμού. Οι βελονιστικές βελόνες ξεμπλακάρουν τις αποφράξεις και αποκαθιστούν την ομαλή ροή δια μέσου των μεσημβρινών. Οι θεραπείες βελονισμού μπορούν έτσι να βοηθήσουν τα όργανα του σώματος στις δυσλειτουργίες πέψης, αφομοίωσης και παραγωγής ενέργειας.

Η μοντέρνα επιστημονική άποψη είναι ότι βελονίζοντας τα σημεία βελονισμού ερεθίζουμε το νευρικό σύστημα να απελευθερώσει χημικές ουσίες στους μύς, στη σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο. Αυτές οι χημικές ουσίες είτε θα μειώσουν την αίσθηση του πόνου είτε θα προκαλέσουν την απελευθέρωση άλλων χημικών ουσιών και ορμονών οι οποίες επηρεάζουν το ίδιο το εσωτερικό αυτορρυθμιστικό σύστημα του οργανισμού.

Η βελτιωμένη ενεργειακή και βιοχημική ισορροπία του οργανισμού που προκαλείται από το βελονισμό έχει σαν αποτέλεσμα να διεγείρει τις φυσικές θεραπευτικές ικανότητες του οργανισμού και να προάγει την σωματική και ψυχική ευεξία.

Τι είναι ο Ιατρικός Βελονισμός; Είναι διαφορετικός
από τον κανονικό Βελονισμό;

Ο βελονισμός είναι μιά πολύ παλιά ιατρική τέχνη και υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις στην εκμάθηση και εφαρμογή του. Ιατρικός Βελονισμός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το βελονισμό που ασκείται από ένα γιατρό εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο στη Δυτική Ιατρική ο οποίος επίσης έχει διεξοδικά εκπαιδευτεί στο Βελονισμό σαν μιά άλλη ειδικότητα. Ένας τέτοιος γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μιά ή την άλλη προσέγγιση ή ένα συνδυασμό των δύο καθώς προβάλει η ανάγκη θεραπευτικής αντιμετώπισης μιάς νόσου.

Ποιός είναι ο σκοπός του Ιατρικού Βελονισμού;

Ο Ιατρικός Βελονισμός είναι ένα σύστημα που μπορεί να επηρεάσει τρεις περιοχές στη φροντίδα υγείας:

  • προαγωγή της υγείας και της ευεξίας
  • πρόληψη της νόσου
  • θεραπεία διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.

Παρ' όλο που ο βελονισμός συχνά χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του πόνου, στα χέρια ενός καλά εκπαιδευμένου γιατρού έχει ευρύτερες εφαρμογές.

σελίδα δεύτερη