ΙΩΑΚΕΙΜ ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ
ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΒΕΛΟΝΙΣΜΩΝ

τηλ. 210-6082272, 6932351426


Αρχική σελίδα

Βελονισμός - γενικά

Ενδείξεις βελονισμού

Το μεγαλύτερο
νοσοκομείο


Θεραπεία του πόνου

Κεφαλαλγία

Κάπνισμα

Παχυσαρκία

Αλλεργία

Περισσότερα...ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ;

Ο,τι αντέχει στον χρόνο έχει αξία:   Το τι είναι επιστημονικό και τι όχι στο χώρο της υγείας επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Κυρίως όταν ως μέτρο της επιστημονικότητας λαμβάνεται η ισχύουσα ιατρική επιστήμη, που ούτε αλάνθαστη είναι ούτε όλες οι πρακτικές της είναι αποτελεσματικές.

Συμπληρωματική Ιατρική:   Η περίπτωση της Σαμπίνε Ρ. δεν είναι μοναδική. Η 26χρονη υπέφερε χρόνια από αλλεργικό συνάχι, που επιδεινωνόταν κάθε άνοιξη με τη διάχυση γύρης, αλλά και με το καθάρισμα μέσα στο σπίτι από τη σκόνη. Επισκέφθηκε πολλούς γιατρούς, κατάπινε φάρμακα «σαν καραμέλες», αλλά αποτέλεσμα δεν είδε. Προσφάτως αποφάσισε ν' απευθυνθεί στον Σταθμό Πρόληψης και Ολιστικής Ιατρικής στην πανεπιστημιακή κλινική «Σαριτέ», στην κεντρική περιοχή του Βερολίνου, Μίτε.

Η μέση θέλει τον... ειδικός της:   Οι στατιστικές αναφέρουν ότι οι τέσσερις στους πέντε θα νιώσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας τον έντονο πόνο που προκαλεί η οσφυαλγία. Οι αιτίες ποικίλλουν: μπορεί να φταίει ο τρόπος με τον οποίον σκύβουμε, η στάση του σώματος, μια λάθος κίνηση, ακόμη και το στρώμα του κρεβατιού.

Βελονισμός και αυχενικό σύνδρομο:   Νέες έρευνες δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι σε δουλειά γραφείου, οι οποίοι υποφέρουν από χρόνιους πόνους στην περιοχή του αυχένα και των ώμων, ωφελήθηκαν για τρία χρόνια μετά την εφαρμογή θεραπείας βελονισμού.

Έρευνες δείχνουν ότι ο βελονισμός βοηθάει στην ανακούφιση από το στρες:   Το στρες μπορεί να εκδηλωθεί σαν αποτέλεσμα των πολλαπλών υποχρεώσεων στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί ένα άτομο. Το στρες μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην υγεία σας αν αφεθεί ανεξέλεγκτο.

Οι βελόνες που θεραπεύουν:   Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι τοποθετώντας βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, επηρεάζεται το νευρικό σύστημα και διεγείρεται η παραγωγή φυσικών παυσίπονων ουσιών όπως οι ενδορφίνες και οι εγκεφαλίνες, ενώ πυροδοτείται η απελευθέρωση συγκεκριμένων νευρικών ορμονών συμπεριλαμβανομένης και της σεροτονίνης. Γι αυτό, στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, το ποσοστό επιτυχίας του βελονισμού κυμαίνεται γύρω στο 85%.

Σταματήστε το Κάπνισμα με το βελονισμό:   Το 72% του πληθυσμού θέλει να κόψει το κάπνισμα αλλά ίσως δεν γνωρίζει ότι ο Βελονισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος που βοηθάει στη διακοπή του καπνίσματος.

Ο βελονισμός προσφέρει μακροχρόνια ανακούφιση για την οσφυαλγία:   Η οσφυαλγία είναι ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα για τα οποία οι άνθρωποι ζητούν ιατρική βοήθεια. Υπολογίζεται ότι περίπου 80% του πληθυσμού θα αντιμετωπίσει πρόβλημα οσφυαλγίας κάποια στιγμή στη ζωή του.

1 2 NEXT